Zie jij soms de bomen door het social media bos niet meer? Via deze 5 gemakkelijke tips zorg je er alvast voor dat jouw Instagram verhaal een succesverhaal wordt!

1. Creëer promoties en kortingscodes die enkel verspreid worden via Instagram. Op die manier is het voor je klanten de moeite waard om je op Instagram te volgen, je beloont je trouwe volgers dan met extra aanbiedingen. Customer engagement zal hierdoor stijgen en je volgers zullen je een goede word of mouth geven.

2. Je kan customer engagement nog meer laten stijgen door zelf hashtags te creëren die mensen kunnen gebruiken wanneer ze een foto delen met jouw product of service. Als je dan deze thread volgt en af en toe een foto repost, kunnen ze hun eigen beelden zien terugkomen. Dit maakt het voor je volgers interessant om foto’s te delen van jouw producten, zulke foto’s zullen ook meer interactie veroorzaken omdat ze herkenbaar zijn en van echte gebruikers komen.

3. Interactie is essentieel. Krijg je reacties op je posts? Ga dan in dialoog met je volgers. Je kan op deze manier niet alleen een goed inzicht krijgen in wat je klanten vinden over je product of dienst, maar je kan ook meteen een deel customer service via deze weg afhandelen. Is er een negatieve commentaar of een klacht? Dan kan je die via Instagram eenvoudig beantwoorden en de klant verder sturen naar een offlinekanaal. Je houdt zo zelf een beetje de touwtjes in handen over wat er over jouw product gezegd wordt.

4. Volg je volgers. Dit is misschien niet iets waar je meteen aan zou denken. Maar je kan veel leren over je volgers door ze te volgen op sociale media. Waar zijn ze mee bezig, wat houdt hen wakker, waarin zijn ze geïnteresseerd? Dit zijn allemaal belangrijke elementen die je kan meenemen in je marketingverhaal.

5. Hou een oogje op de trends. Naast je eigen hashtags is het natuurlijk ook belangrijk om enkele trending hashtags te gebruiken. Hierdoor zal de visibiliteit van je posts toenemen en kan je de awareness rond je product verder verhogen.

Ben je geïnspireerd na deze post, maar heb je toch nog een beetje meer begeleiding nodig? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek en wie weet werken wij binnenkort samen aan jouw social media strategie!