Voor onze klant, Recupel, zijn we de afgelopen tijd bezig geweest met het creëren van een platform dat bedrijven moet aansporen om beter te recycleren. We zorgden voor het design, de wireframes en de bouw van zowel het platform als de app.

 

Hoe het werkt

Wil je je oude pc’s, koelkasten, gereedschap, koffiemachines en andere elektro snel en conform de wetgeving kwijt? Dan is Smartloop dé oplossing. Het onlineplatform brengt je in contact met erkende ophalers.

In enkele kliks zet je je aanvraag op Smartloop: simpel, gratis en 24/7 beschikbaar. Met een ophaler spreek je onderling een prijs en tijdstip af. De ophaler van je keuze komt je elektro aan je deur afhalen.

 

 

 

Wat zijn de voordelen?

  1. Met Smartloop is je oude elektro weg in no-time. Je bent meteen op weg naar de juiste verwerking.
  2. Het is een duurzame oplossing. Je laat de circulaire economie groeien doordat de verwerkers de waardevolle componenten en grondstoffen uit jouw elektro halen. Zo kunnen deze hergebruikt worden zonder opnieuw af te hangen van klassieke mijnbouw. Is je toestel nog volledig herbruikbaar? Dan kan je dit aangeven en krijgen ze een tweede leven in een kringloopwinkel.
  3. Gebruik van het platform is volledig gratis. Het kost je niets om een pick up te plaatsen. Je bepaalt samen met de ophaler een tarief voor de ophaling gebaseerd op het volume, het type materiaal en de transportkost. De prijsafspraken zijn marktconform en gebeuren rechtstreeks met de ophaler, zonder tussenkomst van Recupel.