Hallo! Ik ben Koen, nog net géén 30 jaar en ik ben UX/UI Designer en ondersteunende Digital Project Manager bij Pandafish. Dat betekent eigenlijk dat ik zowel de structurele als de visuele kant van onze projecten verzorg. Met mijn achtergrond als Project Manager werk ik ook mee aan de productie en klantenmanagement processen.

Wat deed je vóór Pandafish?
Ik heb een 6-tal jaar als Digital Project Manager gewerkt bij creative digital agencies. Sinds 2016 heb ik mezelf terug zelfstandig geschoold als UI Designer en sindsdien ben ik full-time als Designer aan de slag.

Wat zijn je taken?
Het uiteindelijke doel is om functionele en visueel aantrekkelijke designs op te leveren. Dat houdt in dat er zowel op business, structureel, brand en visueel niveau moet gewerkt worden om een sterk project op te leveren. Wat zijn de doelstellingen, wat is de content-strategie, hoe vertaalt dit naar de structuur van het project, hoe zorgen we ervoor dat het merk er sterk uitkomt en hoe alle componenten en templates visueel aantrekkelijk zijn.
Als ondersteunende project manager help ik vooral efficiënte processen in werking te brengen en ben ik een soort van hulplijn voor onze project manager.

Wat zijn je grootste uitdagingen?
Voor de meeste projecten is er initieel weinig informatie. We moeten dus met beperkte middelen het beste resultaat neerzetten. De uitdaging zit er dan in om op alle vlakken (business, brand, content, doelstellingen …) alle nodige informatie te kunnen verzamelen en daar iets sterk met te doen.

Wat spreekt je daar zo in aan?
Het leuke hieraan is dat we volledig de leiding kunnen nemen over de projecten en “ons goesting” kunnen doen. De klant kijkt naar ons om het beste werk op te leveren en die verantwoordelijkheid nemen we graag. Wat we opleveren is dan echt iets waar we zelf, samen met de klant, hebben over nagedacht en van idee tot oplevering een duidelijke stempel hebben op gedrukt.

Wat doe je buiten Pandafish?
In mijn vrije tijd ben ik graag met verschillende dingen bezig. Ik heb zelf altijd sport gedaan en ik volg sporten zoals MMA, basketbal en extreme sports (skateboarden, snowboarden etc.) nog altijd van dichtbij op. Daarnaast is muziek ook heel belangrijk voor mij. Ik speel elektrische gitaar, heb mijn eigen mini studio voor muziekproductie en ik ga heel graag naar festivals en concerten. Uiteraard ga ik ook graag op reis, kan ik van eten genieten en ben ik eigenlijk gewoon een levensgenieter.