Hallo! Ik ben Pandatom en ik werk bij Fish ik bedoel, ik ben Tom en ik ben grafisch vormgever bij Pandafish! Sorry ik ben precies wat nerveus.

Wat deed je vóór Pandafish?
Vlak na het behalen van mijn master op St Lucas werkte ik anderhalf jaar bij Materialise als in – house designer. Dat was super leerrijk omdat ik dankzij de corporate cultuur leerde hoe het is om deel uit te maken van een grote structuur. Daarna heb ik 2,5 jaar gewerkt als freelancer. Ik begeleidde bedrijven zowel intern als extern met hun vragen rond design. Het is tijdens die jaren dat ik mijn liefde voor branding heb ontwikkeld.

Wat zijn je taken?
Geen dag bij Pandafish is ooit dezelfde, ik werk op heel uiteenlopende projecten. Zo geef ik samen met Jordy, onze lead – designer workshops bij klanten zodat ze hun eigen (visuele) identiteit beter leren begrijpen. Andere keren werk ik mee aan branding projecten. Daarnaast werk ik ook aan verschillende productie projecten zoals het ontwerpen van foodtrucks, banners, verpakkingen, …

Wat zijn je grootste uitdagingen?
Ik probeer steeds met nieuwe oplossingen af te komen per project. Het is sowieso meer dan normaal dat je als designer het warm water niet meer hoeft uit te vinden (er is dan ook al zo veel gedaan), maar je kan wel met alle tools en inspiratie voor handen iets nieuws creëren. Dat is mijn doel per project. Een duidelijk nieuw concept afleveren met een sterke visual erachter.

Wat spreekt je daar zo in aan?
De variëteit van elk project. Door op elke opdracht dieper na te denken dan “het moet gewoon mooi zijn” vinden we vaak nieuwe oplossingen in wat op het eerste zicht meer standaard briefingen zijn. De klant krijgt hierdoor ook het gevoel dat we actief aan het meedenken zijn en stelt zich da ook sneller open tot een bredere dialoog over wat er allemaal kan gedaan worden.

Wat doe je buiten Pandafish?
Ik ben dag in, dag uit met muziek bezig dus je kan me geregeld op een of ander optreden tegen komen. Buiten design is fotografie ook een van mijn grote passies en die probeer ik zo vaak mogelijk uit te oefenen. Ik ben iemand dat niet graag binnen zit, daarom ga ik met vrienden vaak op nacht wandelingen.